Безплатна регистрация

Публикации

Оптимизация на уебсайт за Google със собствен ресурс

Много често собствениците на малък бизнес нямат достатъчно финансов ресурс за да си позволят високоплатен специалист по SEO. Възможно ли е те сами да съчетават и оптимизирането на сайтовете си с другите ежедневни задачи. По принцип по-добри резултати може да се постигнат при работа със SEO специалист или агенция, но ето какво може да се направи със собствени ресурси.

 

Поставете си седмични или месечни цели.

Може ли да отделите от половин до един час на ден за SEO? Ако можете си направете график с конкретни задачи и постепенно започнете да ги изпълнявате.

Например, поработете върху съдържането на Вашия сайт, за да сте сигурни че е написано в съответствие с принципите на SEO – уникално съдържание, наличие на ключови думи в текста, метатагове, които да съответстват на съдържанието и да са уникални.

Отделете време да се запознаете с възможностите на Google Analytics и как може да получавате обратна връзка от него в процеса на оптимизация.

Поставете си за цел да намерите сайтове с подходящо съдържание, откъдето да насочите линкове към Вашия сайт.

Обновявайте знанията си.

Отделете време да прочитате поне по две статии седмично в областта на SEO. Новостите свързани с оптимизацията на сайтове са толкова много, че това което е работило до днес, може да се окаже че е неприложимо за бъдеща оптимизация. Определени практики дори могат да доведат до негативни резултати при позиционирането на един сайт.

Експериментирайте, прилагайте това, което сте прочели.

Поддържайте фирмен блог.

Ако нямате много съдържание на сайта си, може да добавите фирмен блог. Пишете интересни материали, с които да провокирате други хора да дават линкове към тях. Освен това търсачките обичат сайтове, които непрекъснато добавят съдържание, а не са застинали във времето с информация отпреди години. Опитайте се да привлечете и други колеги да пишат, по този начин ще има различни теми и написани с уникален стил.

Платени кампании в Google.

Експериментирайте и с различни ключови думи и с различни текстове на платените препратки.

Може ли да надхитрите системата?

За съжаление няма лесни и бързи пътища в процеса на SEO. Това е бягане на дълги разстояния и изисква много време. Това, което може да направите, е да разбиете работата на съставни части и постепенно да ги изпълнявате и да се приближавате към своите цели.

Когато бизнесът ви се разрасне достатъчно, може да назначите отделен човек, който да се занимава само със SEO или да наемете външен специалист. Тогава ще имате и предимството да сте запознат с тази област и да извлечете максимални резултати от тези специалисти.





Публикувано на 24.08.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация