Безплатна регистрация

Публикации

6 начина за on-page оптимизация

Ако сте се занимавали известно време с SEO, вероятно сте запознати с неговите основи. Знаете как се прави проучване за ключовите думи и добра оптимизация на самата страница(on-page). Добре е оптимизирането на самата страница да стане на по-дълбоко ниво, не само попълване само на мета данните и насищане на текста с ключови думи. Това може да стане без да е нужно да сте много опитен в процеса на SEO.

 

Ето как:

Търсете синоними, използвайки Google


Използването на синоними при формирането на SEO план за вашият блог или уебсайт е доста често срещано. Но намирането на тези синоними не винаги е лесно и често не се прави правилно.

Най-добрият начин за търсене нс синоними е чрез Google. Причината е, че не само ви трябват синоними, но е добре да видите и как се класират те при конкурентните сайтове.

За да търсите синоними в Google просто поставете символа ~ преди търсенето. Ето така ще изглежда търсенето на синоним използвайки "~лесна оптимизация".

 


Ако искате да търсите синоними, които обаче да не включват дадена фраза използвайте този алгоритъм "~ + фраза - фраза."

Това ще ви изведе като резултат синоними, но няма да ви показва вашата оригинална фраза. Използвайте получените резултати и вградете синоними в съдържанието на страницата ви. Ще забележите подобряване на класирането в дългосрочен план, защото увеличавате уникалното съдържание. Това се отнася особено за съставни ключови думи.

Слагайте препратки към известни сайтове


Всички знаем, че линковете от сериозни и доказали се сайтове са важни. Те казват на търсачките, че вашият сайт е достоверен източник, защото големите сайтове слагат препратки към него.

Каква е дефиницията за известен сайт? Те са с голямо съдържание на информация и са сайтове като  CNN или Huffington Post. Както и различните авторитетни директории като DMOZ, Yahoo Directory, както и дори някои .edu и .gov сайтове.

Линкове от тези сайтове казват на търсачките, че могат да имат довери към вас. Но знаете ли, че изходящите препратки от вашият уебсайт също могат да повишат оптимизацията му?

Когато търсачките преглеждат вашия сайт и видят препратка, която сочи към CNN, това е добре за вашият сайт. Но препратките трябва да са свързани с контекста на страница.

Когато те са част от свързан текст, това придава още по-голяма тежест, както е в случая с настоящия текст, който четете.

Обръщайте внимание на отношението


Макар че това е недоказано и ново, търсачките имат тенденция да обръщат внимание на настроението и емоциите, вложени в съдържанието на страницата и това не бива да бъде игнорирано.

Ето какво може да направите за по-добри резултати:


- Ревюта - търсачките следят за обзори на продуки и по-специално за чувствата, вложени в самият обзор, както и всичкото останало съдържание. Това означава, че предложение или даден глас ще даде повече тежест на съдържанието. Това може да ви се струва малко извън вашия контрол, но може да използвате тази информация за да направите своя продукт или съдържание по-добре.

- Съдържание - стойте на гребена на вълната на постоянно променящите се тенденции на това, което търсачките намират за уместно съдържание. Например: преди време най-търсеното съдържание беше текста. Това започва да се променя след като търсачките намират начин да дефинират и визуално съдържание.

- Контекст - търсачките започват да разбират значението на съдържанието от неговата заобикаляща го среда, задавайки си въпроси като "Беше ли този отговор към даденото видео позитивен или негативен?"

- Персоналност - трябва да вложите чувства, в това което пишете. Да се придаде характер на текста, така че да се покаже на тъсачките, че той е написан от човек, а не от машина. Това е важно и след последното Панда обновяване на Google, където се смята че има и човешка намеса при класиране на сайтовете при по-конкурентни ключови думи.

Често обновявайте съдържанието


Всички знаем, че търсачките обичат свежото съдържание. И знаем, че честото обновяване на съдържанието привлича повече трафик към сайта ни. Затова трябва да прекарваме повече време в писане на ново съдържание.

Това само по себе си е сигнал за търсачките, че сте обновили дадената страницата и че може да го направите отново, така че те ще я посещават по-често.

И ако я посещават по-често, ще се изгражди повече доверие към страницата и тя ще се класира по-доре. Ако не подновявате страницата често, търсещите програми ще увеличат срока между посещенията си.

Само вижте Wikipedia. Техните страници доминират в резултатите. Повечето им страници се обновяват често.

Може да направите прозорец с последни коментари или най-активни потребители, които се променят.


Дефинирайте с точност съдържанието


Ако потърсите в Google по ключова дума "оптимизация", третият резултат е на Wikipedia.

 

В заглавието има една ключова дума или фраза и цялото съдържание в страницата обяснява и е обвързано с тази ключова дума или фраза. По този начин работят сайтове като Dictionary.com и Wikipedia.

Ще е много трудно да се конкурирате с тези сайтове при по-известните термини, но при по-неизвестните ще ви е по-леко. Може да направите конкретни целеви страници във Вашия сайт окло конкретни ключови думи или фрази във Вашата област и да ги организирате по примера на Wikipedia.

Заключение


Използвайки тези стратегии за оптимизация ще получите по-добри резултати при класирането в търсачките. Така че опитайте ги, те са лесни за прилагане.





Публикувано на 01.02.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация