Безплатна регистрация

Публикации

Съвети от професионалния SEO специалист - част 2

Съветите се базират на опита на Sujan Patel, който е основател на Single Grain, SEO агенция, намираща се в Сан Франциско, Калифорния. Single Grain е специализирана в подпомагането както на стартиращи, така и на едни от най-големите фирми в САЩ, в техните онлайн стратегии.

 

27.  Дори страниците за грешка и редирект имат значение. Ако не сте оптимизирали тези два компонента, пропускате голяма възможност за привличане на посетители.

28.  SEO-то е като магията. Работейки върху оптимизирането на стотици сайтове разбрах, че винаги има поне малко мистерия.

29. Няма заместител на релевантността. Независимо дали става въпрос за съдържанието, оптимизацията или линковете, релевантността е от голямо значение и трябва винаги да бъде топ приоритет за Вас.

30. Скоростта е проблем от 1999 г. Колкото по-бърз е Вашият сайт, толкова по-добре, макар че доста хора забравят за това.

31. “Нямам нужната информация“ - това не е проблем. Дори и да нямате всичко, което Ви трябва, можете да вървите напред, стига да разбирате продукта си и основните нужди на Вашите клиенти.

32.  Никога не се опитвайте да “прецакате“ конкуренцията. Много по-добре е да избегнете това. Съсредоточете се върху изграждането на повече линкове или допълнителна оптимизация за сайта си. Не е нужно да влизате в "защита", докато не излезете на първа позиция, и дори тогава най-добрата защита е силната атака.

33. Винаги се учете от конкуренцията. Не се изнервяйте, ако сте по-назад в класацията. Вместо това, по-добре се опитайте да разберете стратегиите на няколко от Вашите конкуренти и ги използвайте в сайта Ви.

34. Единственото нещо, което ми липсва в Yahoo e Open Site Explorer-a.

35. Не плащайте за SEO приложения. Има хиляди неща, които може да свалите и намерите в тази област, но в процеса на работа съм разбрал, че най-полезните са тези, които сами сме създали.

36. Парите не могат да Ви купят добра позиция. Разбира се помагат, но това, което наистина Ви трябва, е добра стратегия.

37. По-добре да бъдете предпазливи, отколкото да съжалявате. Това се отнася за всички SEO тактики. Google става все по-стриктен по отношение на прекалената оптимизация.

38. Не създавайте линкове, създавайте клиенти. Ъпдейтите на Google не могат да съсипят бизнеса Ви, ако той е фокусиран върху клиентите.

39. Прекалено много от всичко е лошо. Не се фокусирайте върху която и да е техника прекалено много. След една година може да бъдете санкционирани, така че ако Ви се струва нередно, тогава не го правете.

40. Оптимизацията може да се отрази на много аспекти от живота Ви.

41. Винаги бъдете отдадени. Това е единственото правило, което спазвам. Заради него съм имал някои много добри възможности. Добре свършената работа винаги ще е във Ваша полза.

42. Подберете персонала си. Първият човек, който назначихме във фирмата, в момента е един от нашите главни мениджъри.

43. Почивайте. Работата в тази област е толкова много, че понякога просто имате нужда от малко почивка. Заминете някъде, изпийте някоя бира и не забравяйте, че има и друг живот освен този пред компютъра.

44. Вземете пример как да подобрите своя CTR от билбордовете. Те имат много малко време да привлекат внимание и в този смисъл са абсолютно усъвършенствани в бързите продажби. Когато билборд хване окото Ви, опитайте се да разберете защо и го приложете спрямо Вас.

45. Отидете на бар. Забавно, но факт - най-добрите идеи ни идват когато не мислим пряко за работа. Излезте, забавлявайте се и всичко останало ще дойде от самосебе си.

46.  Общуването е най-важното нещо в първите пет години от кариерата Ви. За да постигнете нещо в живота, трябва да срещнете правилните хора. Успехът ще дойде с времето.

47. Не пазете всички трикове за себе си. Оптимизацията е трудна, което означава, че винаги има възможност да помагате и на другите. Не винаги трябва да пазите всичко в тайна. Нали знаете: "Всичко се връща".

48. Помагайте на колкото се може повече хора. Никога не знаете дали в крайна сметка те няма да Ви препоръчат в замяна на бъдещи клиенти.

49. Има разлика между маркетинга, рекламата и брандинга. Ако не я знаете, по-добре не се захващайте с изготвянето на стратегия за SEO.

50. Винаги ще има възходи и падения. Не приемайте всички позитиви за даденост и нека проблемите да не Ви сломяват.





Публикувано на 16.10.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация