Безплатна регистрация

Публикации

Съвети от професионалния SEO специалист - част 3

Съветите се базират на опита на Sujan Patel, който е основател на Single Grain, SEO агенция, намираща се в Сан Франциско, Калифорния. Single Grain е специализирана в подпомагането както на стартиращи, така и на едни от най-големите фирми в САЩ, в техните онлайн стратегии.

 

51. Бъдете постоянни - това важи, когато говорим за ранг, приход, щастие и всичко останало в живота.

52. Локацията е от значение - животът в индустриален град като Сан Франциско ме държи мотивиран и вдъхновен всеки един ден.

53. Поемайте рискове - но умни рискове, не се оставяйте да бъдете поставяни в рутина.

54. Да сте дръзки не е лошо - не е нужно да горите мостове, но не се притеснявайте да разлюлявате лодката от време на време.

55. Трябва да сте гъвкави в отношенията ви с другите хора - независимо дали става въпрос за инвеститори или клиенти, имайте предвид, че наичинът ви на живот и щастието ви често е в ръцете на другите хора.

56. Мислете поетапно - винаги следете най-високата си цел, но я постигайте с подцели.

57. Винаги имайте стратегия - има достатъчно ресурси относно стратегиите, така че няма да ви се налага да се захващате с нещо безцелно.

58. За всяко нещо има приложение - в наши дни има приложения за всеки проблем. Независимо дали става въпрос за SEO или за нещо битово, потърсете в Google.

59. Прибягвайте до услугите на юристи само в краен случай - независимо дали са на ваша страна или не, те струват скъпо и е добре да бъдат избягвани.

60. Уволнявайте бързо - лошите работници влияят негативно на околните, повече, отколкото ако ги няма.

61. Не оптимизирайте за социалните медии, бъдете социални - не е нужно да "изглеждате естествени", ако в действителност сте естествени.

62. Просто правете нещата без колебание.

63. Не разчитайте на парите на хората - ако започвате бизнес, не го правете, за да съберете пари. Дори и да правите SEO кампания, може да я направите с малко или с никакви пари.

64. Четете книги - фантастика, романи, каквото и да е. Четенето помага на уменията ви да пишете и ви предлага много нови идеи.

65. Уловете разликата между временните увлечения и трендовете в SEO и живота - не скачайте към всяка нова прищявка, ако няма смисъл в нея и не се доближава до вашите планове.

66. Избягвайте SEO махмурлука - точно както ако пиете много алкохол, така и ако прекалите с информацията за SEO, това ще ви остави претоварени и с главоболие. Избягвайте претоварването с информация като се интересувате само от темата, която ви е належаща.

67. Повече невинаги означава по-добре - практикувайте качествен SEO, който съвпада с вашите цели и визия.

68. Не забравяйте семейството и приятелите си - ако оставите отношенията ви със семейството и приятелите ви да се разпаднат заради заетостта ви в работата, те няма да са до вас тогава, когато имате нужда от тях.

69. Решавайте внимателно - не се впускайте в приемането на финансиране без внимателно проучване на влиянието му върху бизнеса. Вярвайте в себе си и използвайте тази вяра, за да се придържате към плана за растеж, който сте си избрали.

70. Отказвайте се лесно - ако нещо не работи, откажете се и потърсете друга възможност.

71. Фокусирайте се върху навиците - да имате цели е важно, но навиците са това, което ще ви позволи да постигнете тези цели.

72. Подбирайте наученото - отделете време, за да разберете какво работи в SEO-то и в живота ви.

73. Бъдете готови за натиска от публичния живот - не всичко е лошо, но има определен натиск върху публичните персони. Не се впускайте в света на уеб мениджмънта, ако не се чувствате комфортно да бъдете намирани и заговаряни онлайн от непознати.

74. Не хранете троловете - някои хора просто са кофти, но не им позволявайте да ви завлачат надолу.

75. Няма как да имате всичко - или поне всичко наведнъж.

Следва продължение





Публикувано на 30.10.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация