Безплатна регистрация

Публикации

3 деструктивни маркетинг подхода - и тяхната замяна

Предлагаме ви 3 от най-лошите маркетинг похвати в съвременната онлайн среда и също така съвети за това какво да правите вместо да ги следвате.

 

Търсещите машини, а и самите потребители, вече са достатъчно обиграни и могат с лекота да филтрират нискокачественото съдържание и спамерските маркетинг техники. Но пък все още много компании използват неадекватни маркетинг методи, които са неефективни, а дори и опасни.

Предлагаме ви 3 от най-лошите маркетинг похвати в съвременната онлайн среда и също така съвети за това с какво да ги замените.

1. Коментиране на блога

Това включва поставяне на коментари с линк към вашия сайт в нечий чужд блог. Това може да бъде правено ръчно, но често се използва софтуер, който го прави като автоматичен спам, след като обхожда други сайтове и оставя мнения в хиляди блогове за минути.

Това може би е най-неприятната, досадна и ниска форма на онлайн маркетинг, както всеки ползващ WordPress би се съгласил. И не само защото не е фективно, дори при многото коментари, които се поставят, но и за това, че е неефективно и от гледна точка на SEO. Заради тага "no follow", който се слага за линковете на повечето блог платформи, Google и другите търсачки ги игнорират.

Какво да се направи вместо това:

Коментирането в блога не е добра техника за изграждане на авторитет в SEO, но може да бъде добър начин за докарване на таргетиран трафик към сайта ви. Ето какво можете да направите.

1. Намерете статия на тема, която познавате много добре.
2. Оставете дълбок и смислен коментар, който допринася с нещо към разговора.
3. Сложете линк в края на коментара.

Хората, които четат коментара, нямат никаква причина да посещават вашия сайт, затова трябва да им дадете такава. Пишейки смислен и добре структуриран коментар, ще покаже вашата експертност и ще изгради доверие у читателя.

А ако линкът в края на коментара ви е също свързан с темата, хората с радост ще го последват и ще попаднат на вашия сайт. Грешката, която много хора правят, е да сложат линка в началото на коментара, преди да са се доказали с авторитет - а читателите директно го прескачат.

Техниката работи отлично при сайтове с голям трафик.

2. Генериране на статии

Статийният маркетинг обикновено се състои в това да се генерират дузини версии на статия с леки промени, а след това да се разхвърлят в интернет чрез платени услуги. Ако повечето от ветераните в онлайн маркетинга са честни, ще си признаят, че са използвали този похват в миналото.

Но в наши дни това е лош избор. Търсачките като Google са станали много добри в откриването и филтрирането на повтарящо се съдържание онлайн. Освен това този похват е спамерски, а Google намалява некачественото съдържание с ъпдейти като Пингвина. Дори и ако тази техника работи за кратко време, има много голям шанс да бъдете наказани занапред.

Какво да се направи вместо това:

Вместо да използвате платени услуги, които да изстрелят стотици копия на генерирана статия, свържете се с всеки сайт един по един и им предложете да добавите уникално съдържание специално за техните посетители. След това може да добавите няколко линка към вашия сайт, които да са на място и полезни.

Този подход отнема много повече време, но е по-добър дългосрочно. Ще можете да поставите статиите си в по-важни и известни сайтове, което ще придаде повече авторитет и на вашия сайт. Понеже ще се насочите към таргетирани сайтове, това може да доведе и до по-качествен трафик към вашия бизнес. А и няма да се притеснявате от наказанията на Google.

3. Сляпо аутсорсване на SEO и маркетинг

Маркетингът и електронната търговия са трудоемка работа, затова е разбираемо, че много хора искат да аутсорсват работата си и да я дават на външни изпълнители. За съжаление много хора просто ще си наемат най-евтиния изпълнител, който твърди, че е SEO експерт.

Непрофесионалните маркетинг техники, като тези които дискутирахме, могат да оставят лоши обратни линкове и маркетингов профил, които да ощетят вашия ранк за постоянно и ще бъде изключително трудно да се изчистите от щетата.

Какво да се направи вместо това:

Ако сте нов в онлайн маркетинга и сега започвате своя онлайн бизнес, препоръчваме сами да се заемете с маркетинга и SEO, поне доколкото е възможно. Защо?

1. Да се научите на маркетинг е едно от най-важните неща в бизнеса.

2. Трябва да познавате основите на маркетинга и SEO-то, ако искате да управлявате занапред тези, които го правят.

3. Ще ви спести пари, които можете да инвестирате в бизнеса си.

4. Ще свършите по-добра работа от 99% от фрийлансърите.

5. Ще знаете точно какво се случва и по този начин да избегнете всякакви техники, за които можете да бъдете наказани.

Ако решите да наемете някой друг, който да ръководи маркетинговата ви дейност, трябва да го наглеждате изкъсо.

Случва се сред добрите техники да се използват и непозволени, които съсипват и резултатите от честния труд.

Когато аутсорсвате вашия маркетинг и SEO, уверете се, че наблюдавате кандидатите добре. Проверете предварително коментари за тях, вижте предишната им работа, говорете с тях за това как структурират кампания. А когато работата започне, уверете се, че ги проверявате редовно и следите прогреса.

Плащате сега... или по-късно

Да направите добър маркетинг за вашия електронен бизнес означава много работа. Трябва да инвестирате в качествена и стойностна маркетинг кампания ИЛИ да платите цената по-късно, когато непозволените техники за постоянно са дали своя отпечатък върху репутацията на вашия сайт.





Публикувано на 17.05.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация