Безплатна регистрация

Публикации

Как да индексираме нов сайт в Google за по-малко от 24 часа?

Индексирането на Вашия сайт в базата данни на Google за по-малко от ден всъщност никак не е трудно! В началото нека да кажем какво НЕ ТРЯБВА да се прави.

 

Смятам, че този адрес изглежда познато на повечето от нас: http://www.google.com/addurl.html

Това е формата за регистрация на сайтове в търсачката на Google. От компанията ни уверяват, че тази форма може да се използва, за да регистрирате Вашия сайт в индекса с останалите интернет страници и това ще отнеме около шест седмици. Това означава, че трудът ни ще се появи в резултатите при търсене на Google след почти два месеца, което е твърде неудовлетворително. Също така не се препоръчва използването на подобните форми и на останалите търсачки, такива като Yahoo, MSN, Altavista и др.

И така, какво все пак трябва да направим, за да бъде индексиран нашият сайт за по-малко от 24 часа?

 

За пример да допуснем, че сме създали сайт, посветен на розите, и страниците ни са оптимизирани за определени ключови думи, съдържащи думата роза. Сега нека поетапно да извършим регистрация на сайта с използването на ускорен метод.

1. Влезте във www.google.com и въведете във формата за търсене различни ключови думи, които са свързани с тематиката на Вашия сайт.

2. Отваряйте тези страници и отделяйте особено внимание на техния Page Rank. Параметърът Page Rank показва количеството сайтове, които съдържат линкове към даден сайт. С две думи - колкото повече сайтове с висок Page Rank се позовават на Вашата уеб страница, толкова по-добре.

3. Да допуснем, че Вие търсите сайтове по ключова дума „роза“, в този случай трябва да се опитате да намерите сайтове, чийто Page Rank е 6 или повече.

4. След като сте открили тези сайтове, намерете тяхната контактна информация.

5. Напишете писма до притежателите на тези сайтове с молба да сложат линк към Вашия сайт, като в отговор на това и Вие ще сложите линк към техния.

Ако сайт с Page Rank 6 постави линк към сайта Ви, тогава той ще бъде индексиран в Google за по-малко от 3 три дни. При Page Rank 7 сайтът Ви ще бъде регистриран в базата данни за по-малко от 24 часа. Затова дори и да не откриете сайтове с толкова висок показател, търсете страници с Page Rank не по-малък от 4 пункта, и индексацията на Вашето творение със сигурност ще отнеме много по-малко време от 2 месеца. Успех!





Публикувано на 19.05.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация