Безплатна регистрация

Публикации

Съставните елементи на SEO оптимизацията

Към днешна дата SEO оптимизацията на сайтовете е един от най-важните аспекти в популяризирането им в интернет. Относно SEO витаят множество слухове, митове и дори легенди. Обаче важно е да отбележим, че SEO оптимизацията безусловно е необходим инструмент, който всеки уважаващ себе си уеб разработчик използва. Без прилагането на SEO оптимизация практически е невъзможно да се постигнат каквито и да е забележими резултати в повишаването рейтинга на сайта в резултатите от търсенето в търсачките. Тук става дума преди всичко за SEO оптимизация на съдържанието в сайта.

 

Днес в интернет може да се намери практически всякаква информация и за новите сайтове е все по-трудно да се изкачат в рейтинга на търсачките. Обаче този проблем може да се реши с използването на уникално съдържание. Именно уникалното съдържание дава възможност на собствениците на сайтове активно да популяризират своите ресурси и тук, разбира се, отново става дума за SEO оптимизация. Много е важно съдържанието да бъде не само уникално, но и да е оптимизирано. Днес писането на текстове се извършва от т.нар. „копирайтъри“ - хора, които са отлично запознати със SEO оптимизацията на текста. За да може текстът да представлява ценност за търсачките, авторите на статиите се налага да употребяват определени ключови думи, в определена речева форма и точно определен брой пъти. Сред опитните копирайтъри битува понятието „плътност на ключовите думи“. Това е именно зададеният брой ключови думи, влизащи в съдържанието на текста.

Освен това, след като сте създали своя сайт и сте го попълнили със
SEO оптимизиран текст, е много важно да извършвате последваща поддръжка на своя ресурс, който без публикуването на нови материали бързо ще изгуби своята популярност. Добавянето на новини, статии и коментари ще се отрази положително на авторитетността и актуалността на Вашия сайт.

По този начин ще подобрите своите позиции в резултатите на търсачките както по нискочестотните, така и по високочестотните запитвания, които потребителите въвеждат в търсачките. Голямо значение играе обемът на новините. Ако се публикува прекалено малък по обем текст, тези новини могат просто да останат незабелязани от търсачките, а ако бъдат забелязани, тогава тяхната индексация ще донесе скромни плодове. Като съвет трябва да кажем, че най-добрият вариант е текстът да е с размер около 1500 знака. При това плътността на ключовите думи трябва да е не повече от два пъти. Количеството на различните ключови думи в текст с такъв обем е най-добре също да бъде ограничено, тъй като изобилието от ключови думи ще доведе до това, че индексиращият робот ще откаже да регистрира Вашата страница.

Опитните уеб мастъри изхождат от принципа да се използват две различни ключови думи на всеки хиляда знака текст, обаче трябва да отбележим, че това съвсем не е гаранция за висока ефективност при резултатите в търсачките. Днес много уебмастъри залагат не само на
SEO оптимизирания текст, а дори в по-голяма степен на качествения и интересен текст.





Публикувано на 19.05.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация