Безплатна регистрация

Публикации

Идеи за оферти за безплатна доставка в електронните магазини

Преди да предложите безплатна доставка на продукти от електронния си магазин, първо помислете как ще я промотирате, за да постигнете максимален търговски успех. Тя трябва да е ясно обозначена. Започнете още от рекламата, която правите – например в платените препратки в google. Добавете текстове в имейлите, които изпращате на вашите потенциални клиенти. Вмъкнете фразата – „Безплатна доставка” в мета тага описание(meta description) на конкретни страници от сайта. В самият електронен магазин трябва да има ясно посочени текстове, поставени на подходящи места.

 

Ето и някои модели за безплатна доставка.

 

1. Безплатна доставка за всички продукти в сайта.

 

Това е най-привлекателната оферта за купувачите, особено ако е ясно видима още на първа страница на сайта. Уверете се че имате достатъчен марж на печалбата, преди да предложите тази опция.

 

2. Безплатно за минимална сума на поръчката.

 

При тази форма на доставка, купувачът е стимулиран да пазарува за по-голяма сума или по-голям обем от продуктите. Добра идея е да се напомни на купувача, когато добавя продукти в количката за пазаруване, че ако похарчи още малко пари, ще получи безплатна доставка.

 

3. Безплатна доставка за определени артикули.

 

Ако имате разнообразни продукти, невинаги безплатната доставка е оправдана за всички стокови групи, затова може да я предложите само за определени продукти. Може да използвате този метод и за промоция на продукти, които не вървят добре към момента.

 

4. Безплатна доставка до местния магазин.

 

Ако става въпрос за верига от магазини, с много представителства, не всички може да са заредени по един и същи начин. Тогава фирмата предлага безплатна доставка до конкретен местен магазин при покупка от електронния и магазин. Това от своя страна ще заведе клиенти и до магазина, а там те могат да си купят и нещо друго.

 

5. Безплатна доставка за платени абонати.

 

Някои сайтове предлагат членство срещу определена такса. Една от привилегиите на тези членове е и пазаруването с безплатна доставка.

 

6. Постоянна цена за доставка.

 

Това не е точно безплатна доставка, но гарантира че независимо от обема на покупката, сумата за доставката няма да надвишава конкретна стойност.

 

Повече за начините за безплатна доставка, може да прочетете в безплатната книга на Luke Knowles. Предлагам Ви и една интересна статия с конкретни примери и онагледявания за рекламирането на безплатна доставка.

 

Още едно уточнение, в България все още няма проучване за дела на безплатните доставки в сайтовете за електронна търговия. В западните страни този дял е около 40%. Според друго проучване, ако даден сайт предлага безплатна доставка и впоследствие реши да премине към платена, 72% от постоянните му клиенти биха потърсили алтернативен електронен магазин.





Публикувано на 13.10.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация