Безплатна регистрация

Публикации

Отстъпки и лоялност – да бе да.

Днес проведохме поредният семинар на Website.bg за интернет маркетинг и реклама. Аудиторията беше предимно от представители на туристически агенции и хотели. Обикновено най-дискутираната тема на семинарите ни е оптимизация за търсещи машини. Този път обаче хората реагираха доста бурно на темата за сайтовете за колективно пазаруване. Повечето споделиха че са разочаровани от участията си там, и с малки изключения казаха че търсачите на далавера почти никога не се връщат обратно като лоялни клиенти.

 

Големите марки са все по-затруднени как да увеличат лоялността на клиентите си. Наскоро стартира един нов сайт, който е проект на собствениците на Zappos -  RNKD. Идеята е доста странна – как да се увеличи лоялността към дадена марка с талони за отстъпка.

 

Посетителите на сайта трябва да качват снимки на свои стари дрехи от дадени марки, срещу което получават талони за отстъпка. Например – имате 10 чифта стари маратонки Адидас, качвате им снимките и получавате талон за 30% отстъпка при следваща покупка от Адидас.

 

Още е спорно колко работещ ще е този модел. Логично е, че когато някой е фен на дадена марка, той ще си пазарува от нея, дори и да не му се предостави отстъпка. Този тип купувачи е съвсем различен от търсача на отстъпки, който не би си купил дадения продукт на реалната цена.

 

В последните години видяхме че потребителското поведение бързо се променя. В съвсем скоро време ще се разбере дали модулът на RNKD работи.





Публикувано на 23.11.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация