Безплатна регистрация

Публикации

Да се възползваме максимално от информацията за търсене в нашия уебсайт - част 1

Термините, които клиентите изписват в полето за търсене на Вашия сайт са истинско богатство от ценна информация, която може да Ви помогне да опознаете поведението им.

 

Можете да използвате информацията, за да подобрите функционалността на сайта, да оптимизирате страниците с резултати за често срещани търсения, да подобрите рекламата и така нататък.

Онлайн търговията е все по-зависима от анализа на информацията, особено когато трябва да се взимат решения. Site Search Analytics осигурява уникален и директен поглед върху потребителското поведение на посетителите на уебстраницата Ви. Анализът на езика, използван от тях, е един от най-силните и свободно достъпни източници на информация, които ползвате, за да измерите показателите на търсенето. Още повече, информацията, която ще получите чрез Site Search докладите е по-удобна за комуникация между върешните отдели и мениджърите, което ще спомогне за общия напредък на Вашия бизнес.

Как можете да извлечете максимума от информацията за търсенето във Вашия уебсайт? Ето няколко съвета, които могат да Ви бъдат от полза:

Количество

Полезно е да знаете колко хора използват опцията за търсене и колко е използвана тя за конкретен период от време. Също така е добре да знаете каква част от потребителите търсят многократно, което ще Ви помогне да съставите стратегия за по-чувствителен спрямо времето маркетинг.

Разучете кои са най-търсените думи и изрази

Най-популярните думи и изрази ще Ви покажат кои продукти са най-търсени, така че да оптимизирате търсенето на сайта, за да бъде то по-лесно за потребителите. Например можете да изпозвате опция за автоматично доизписване на думите, така че да предлагате на посетителите популярни продукти, докато изписват търсената от тях дума.

Също така информацията за търсените от посетителите продукти, които в момента не са налични, може да помогне при взимането на решения за това колко и каква стока да бъде зареждана.


Стойността на ключовите думи

Разбирането на стойността на ключовите думи, използвани в полето за търсене, директно подава информация, значима за PPC рекламата. Това ще Ви помогне да изградите по-добре своята маркетинг стратегия.


Незабавно увеличение на Вашите доходи

Ако се занимавате с онлайн търговия, е хубаво да се информирате за това кои са топ 100 на най-търсените фрази и да преглеждате какъв резултат излиза на Вашия уебсайт, когато използвате тези думи при търсене.

Ето и един пример от сайта на Austin Reed. Ако търсите "Barbour" тук, няма да имате резултат.



Austin Reed със сигурност предлага якета Barbour в някои от своите магазини, а още по-сигурно предлага разнообразие от промазани якета на своя сайт. В такъв случай е нормално това да бъде дума, която ще се търси на уебсайта, но никой не се е сетил за това.

Дори Austin Reed да не продава якета Barbour, то осигуряването на резултати при търсене на "промазано яке" със сигурност е по-добре отколкото "no results found".


Използвайте информацията за маркетинг стратегия

Начинът, по който хората търсят на Вашия сайт, също е и индикация за това как те биха търсили в Google. Затова информацията относно търсенето на сайта може да се ползва, за да подобри рекламата, която се показва при търсене.

Можете да научите много от езика, който използват хората, когато търсят продукти. Предоставете тази информация на своите купувачи/търговци/блогъри.

Във всяко анализиращо приложение е лесно да нагласите автоматични доклади за това кои са  топ търсените фрази. Това е доста полезно за купувачи, които трябва да знаят кога търсенето се покачва или намалява, но също така трябва да има възможност да се преценява потенциалното търсене за продукти, които все още не са налични.

За търговците тази информация може да бъде много полезна. Например, ако продавате обяви за работа и можете да кажете на потенциалните си рекламодатели неща като: "имаме 30 000 търсения за 'дигитален маркетинг мениджър' на сайта за миналия месец и само 4 000 за 'онлайн маркетинг мениджър', така че трябва да сложите рекламата, когато се изпозлва думата 'дигитален'“, това е брилянтно от гледна точка на продажбите.


Използвайте търсенето във връзка с мърчандайзинга

Това, да знаете кои са най-търсените фрази ще Ви помогне да разберете кои са най-популярните Ви продукти, което очевидно е важно. Например, ако откриете, че клиентите търсят продукти, свързани с хардуер, а Вие не предлагате такива, можете да обмислите възможности да започнете да предлагате или да си партнирате със сайтове, които предлагат.

Ако навлезете още в материята, ще откриете и други ползи. Например, ако сте търговец на телевизори и откриете, че най-търсени са 30-инчови LCD телевизори, това автоматично трябва да Ви подскаже, че е необходимо да поставите този тип телевизори на по-видно място в своя уебсайт.





Публикувано на 24.09.2012
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация