Безплатна регистрация

Публикации

Изкуството на дизайна на сайтове за електронна търговия

Преди да създадете дизайна на печеливш интернет сайт, трябва да създадете подробен план на дизайна, до който трябва да стигнете, след като ясно определите целите и приоритетите на Вашето онлайн присъствие. През последните няколко години много проекти за електронна търговия започнаха работа без ясно определени цели и в резултат на това появилите се сайтове с несполучлив дизайн бързо се провалиха.

 

Дали целта на Вашия сайт е да рекламирате търговската марка и да представите своята фирма онлайн? Дали искате да впечатлите клиентите си с фантастичен дизайн и флаш анимации? Дали искате интернет потребителите да се свържат с Вас или да посетят сградата на магазина Ви? Или желаете бързи приходи само чрез електронна търговия?

За нещастие при работата по интернет дизайна много от тези задачи не се разбират правилно или са зле приоритизирани, което от своя страна не позволява да се покачат продажбите, което е цел номер едно на всеки бизнес сайт. С други думи при изработката на сайт за електронна търговия основен приоритет на дизайна е привличането на клиенти. Това означава, че трябва да се направи рязко разграничение между уеб дизайна за други проекти и дизайна на сайтове специално за електронна търговия.

Трите правила за дизайна на ефективен сайт за електронна търговия

Сайтът, ориентиран към маркетинговите закони, трябва да бъде движещата сила за постигането на целите на електронната търговия. Това означава, че сайтът трябва да бъде планиран и изграден спрямо трите базови правила за дизайна:

Първо правило: Вашето уникално предложение
Какво е Вашето уникално пазарно предложение? Какви ползи дава Вашето бизнес предложение, което Ви отличава от останалите? Какви особености или услуги предлагате, които категорично Ви дават преднина пред конкуренцията? Определянето на уникалността на Вашето предложение и съобщаването й ясно и точно на сайта е първият ключов елемент за един печеливш дизайн за електронна търговия.

Второ правило: Вашата таргет-група
Познаването на пазара и на нуждите на Вашата таргет-група е жизнено важна част за всяко бизнес начинание. Определете какви са значимите за таргет-групата елементи и изберете стила и съдържанието на сайта в контекста на нуждите и влеченията на Вашите клиенти.

Трето правило: Анализ на задачите и постигане на определените цели
След като сте удовлетворени от изпълнението на първото правило – ясното съобщаване на Вашето уникално предложение на потребителите – имате нужда от изчистен процес на продажба. Тук трябва да анализирате компонентите на каналите Ви за продажба, да предоставите на клиентите необходимата образователна информация, както и задължителните описания на продуктите. Също така трябва да оформите сайта така че да се оптимизират действията и да се елиминират излишните, отвличащи вниманието, елементи. Улеснете по всякакъв начин своите клиенти що се отнася до закупуването на Вашите стоки или услуги.





Публикувано на 01.06.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация