Безплатна регистрация

Публикации

Кога е моментът за направата на нов сайт?

Много често се виждат фирмени сайтове, които не са променяни от години. Според една скорошна статистика за малкия бизнес, само 20% от фирмите правят каквито и да са промени по техния сайт годишно, а само 5% правят промени ежеседмично. Разбира се това важи за фирмените сайтове, в електронните магазини информацията трябва да се променя ежедневно. Кога идва точния момент за нов сайт? Кои са факторите, които налагат направата или редизайна на фирмения уебсайт?

 

Остарял дизайн.

Общото правило е че на всеки две до три години, трябва да има обновяване на визията на сайта. Вашите клиенти трябва да виждат че се случва нещо ново при вас и че търпите развитие и по отношение на онлайн присъствието си. В областта на уебдизайна също има мода, сменят се концепции и цветове, добре е да бъдете актуални.

 

Неподходяща навигация и нужда от нови функционалности.

В това отношение винаги има какво да се направи. При навигацията също има тенденции, например вече почти не се използват падащи менюта. Навигацията е свързана и със структурата на сайта и оттам е важна за оптимизирането на сайта за търсачките.

 

Управление на съдържанието.

Възможно е сайта Ви да е статичен – без служебна част за управление на съдържанието. Ако имате нужда постоянно да обновявате информацията в него, например да въвеждате и редактирате продукти, регулярно да публикувате промоции и фирмени новини, това няма как да стане без системата за управление на съдържанието. Чрез нея ще имате контрол над сайта си и работата по него ще се може да се извършва от Ваши служители.

 

По-добро класиране в търсещите машини.

Отново е свързано със структурата на сайта или технологията, която се използва. Структурата определя вътрешните линкове, от колко нива е изграден уебсайта и с колко стъпки се достига до съдържанието му. Добре е при направата на нов сайт да се пренапишат част от текстовете от гледна точка на SEO.

 

И все пак кога да се направи новия сайт, след като знаем че това вече е необходимо?

 

Веднага щом има конкретен човек, който да отговаря за сайта, има определен бюджет, ясни срокове и поставени цели – какво искаме да постигнем с новия си сайт. Не отлагайте, всяко едно предимство пред останалите фирми, води до повече продажби, това важи и за онлайн присъствието Ви. Още една причина да не отлагате - новите ни промоционални оферти, с които може да направим професионален уеб сайт на добра цена.





Публикувано на 14.12.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация