Безплатна регистрация

Публикации

Как да осъществявате продажби във Facebook с помощта на изображения

Използвате ли Facebook за увеличаване на продажбите си? Искате ли социалната мрежа да ви помогне да увеличите своите приходи?

 

В настоящата статия ще ви представим 6 идеи за използване на графики във Facebook. Освен това ще ви покажем как други фирми, занимаващи се с електронна търговия, използват изображения, за да увеличат онлайн продажбите си.


Защо точно изображения?

Според Lab42, фирма за проучване на пазара, основната причина, поради която хората харесват страници във Facebook, е, че искат да се възползват от отстъпка или друга промоция.

Ако имате желание да увеличите онлайн продажбите си, то изображенията и графиките, които представят намаления и промоции, са добър начин да дадете на феновете си във Facebook това, което искат.

 



Оказва се, че отстъпките са най-големият стимул за потребителите да харесат фирмен профил в социалната мрежа.


1. Предложете промоционални кодове за празниците

Трябва да създадете ефектна графика, която да рекламира отстъпките или разпродажбите, независимо дали става въпрос за Черен петък, отстъпка от 10% или безплатен продукт при закупуване на други два продукта.

Задължително включете промоционален код, за да можете да проследите приходите от кампанията. Когато публикувате изображението във Facebook, в текста към публикацията използвайте ясен призив към действие, така че на феновете да им стане ясно как да направят поръчка.

Ето един пример за промоционална графика, която Diamond Candles са публикували по случай разпродажбата за Деня на труда, който в САЩ се празнува през септември:

 



С други думи, Diamond Candles са публикували във Facebook специално предложение, свързано с конкретен празник, като целта е да се увеличат продажбите.

Празниците са отлично време да рекламирате разпродажби и отстъпки на феновете си в социалната мрежа. Интересните графики привличат вниманието към промоционалния код за специалните празнични оферти.


2. Наградете фенове, които споделят информацията с приятели

Създайте графика, с която да съобщите на своите фенове, че ще дадете специален код за отстъпка, но само ако изображението бъде споделено определен брой пъти.

Ако нямате много фенове и/или страницата ви във Facebook не се радва на голям интерес, нека споделянията да са под 100. Тъй като само хората, които проявяват ангажираност към профила, виждат обновленията ви, с публикацията за промоция ще се опитате да постигнете по-висока ангажираност на потребителите.

Добрата новина е, че с помощта на подобни промоции ще увеличите естествената ангажираност на феновете и няма да се налага да давате пари, за да рекламирате следващото си специално предложение.

Rent the Runway са използвали тази тактика, за да дадат на потребителите, споделили снимката, достъп до разпродажба по случай Деня на независимостта.

 


Подобен вид промоции не само увеличават приходите на една фирма, но също така спомагат за подобряване ангажираността на феновете и популяризиране на бранда сред приятелите на тези фенове.


3. Изтъкнете характеристиките на продукта

Вашата Facebook страница е страхотно място, където да изтъкнете най-добрите характеристики на продуктите си.

Създайте графика, която да грабва вниманието на феновете и да описва онези характеристики на продукта, които не се виждат на пръв поглед.

Когато публикувате изображението, включете призив към действие с линк към продукта в онлайн магазина ви, за да улесните максимално поръчките.

Модната марка за фитнес облекла Ellie използвала графика, с която показва някои от предимствата на предлагания от тях потник за фитнес и приканва феновете да си го купят.

 



В графиката от Ellie представят положителните характеристики на своя продукт, като по този начин целят да увеличат потребителския интерес.

В един реален магазин продавач-консултантите запознават потенциалните клиенти с характеристиките на даден артикул, но ако магазинът е електронен, изображенията и графиките трябва да поемат тази функция и "да продават" продукта.


4. Дайте безплатен подарък при направена покупка

Безплатният подарък при направена поръчка е една от най-старите стратегии, която не губи популярността си именно защото се оказва доста ефективен начин за увеличаване на приходите.

Създайте примамлива графика с безплатен подарък, който ще е от полза на таргетираната група. Ето един пример от PetSmart, които предлагат безплатна кучешка храна Greenies. Тази промоция се радва на интерес, защото рекламата е насочена към хора, които вече купуват продуктите на Greenies.

 



В случай, че имате много фенове, използвайте потребителските аудитории, за да сте сигурни, че рекламата ви ще бъде видяна от правилните хора.

С помощта на подходяща снимка и ясна графика безплатният подарък ще се набива на очи.


5. Обратно броене до края на промоцията

Промоциите с обратно броене ще ви помогнат да увеличите ангажираността на потребителите за по-дълъг период от време.

В продължение на десет дни всеки ден можете да създавате графика за 24-часово намаление на различен популярен продукт от продуктовия ви каталог.

Хората от MarketingProfs, които се занимават с маркетинга, са използвали тази тактика, за да увеличат продажбите в електронния си магазин, като в този случай обратното броене показва колко време остава до техния B2B маркетинг форум.  

 



От MarketingProfs се опитват да постигнат ангажираност на потребителите за по-дълъг период от време.

Въодушевените фенове ще посещават страницата ви във Facebook, за да видят промоцията за деня, а вие в десет последователни дни ще отчетете увеличение в приходите от социалната мрежа.

Хубавите графики поддържат интереса на феновете и допринасят за постигнатия успех.


6. Рекламирайте оферта, която ще е валидна за кратко

Феновете, които си казват "Ще го направя утре", са най-големият ви враг по отношение на промоциите в социалната мрежа.

Изображения, с които рекламирате валидни за кратък период от време оферти, помагат  да създадете чувство за неотложност и веднага да увеличите продажбите.

 



Снимките при този вид промоции ще окуражат потребителите да се възползват от специалното предложение, още щом го видят.


Заключение

Според Ragan, публикациите със снимка получават 53% повече харесвания и 104% повече коментари. Освен това се радват на 120% по-голяма ангажираност в сравнение с останалите постове.

Комбинирайте въздействащите снимки с атрактивни разпродажби или намаления и ще отчетете по-големи онлайн приходи.





Публикувано на 16.12.2013
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация