Безплатна регистрация

Публикации

Какви са очакванията на потребителите от приложенията за iPhone?

Всеобщо е твърдението, че потребителите предпочитат приложения с много функционалности, които да отразяват стойността на бранда. Проучване на eDigital App Benchmark разгледа около 46 приложения за iPhone.

 

Ето и малко полезна информация относно характеристиките на проложенията, които потребителите ценят.


Приложения за новини



Според проучването този вид приложения са сред най-често търсените от потребителите:

Какви са очакванията на потребителите от приложенията за  iPhone?

Кои са положителните страни на приложението?


Изискванията на потребителите за основните характеристики на  приложенията за новинте са те да имат лесна и проста за управление навигация, както и постоянно обновяващо се актуално съдържание.
Приложението за новини от канала  Sky, което заема четвърта позиция в класацията, посочена по-горе, съдържа голямо количество видео материали. За разлика от него, друго приложение – за спортни новини на канала  Sky - Sky Sports app е оценено високо, тъй като видео материалите и снимките се използват с цел  подобряване качеството на определена статия.


Какви са недостатъците на приложението?


Потребителите не са доволни, когато им се налага да влязат в интернет чрез браузъра Сафари и директно пред тях да излезе статията  на целия екран. На същия принцин са и пролиженията за  Yahoo. Това означава, че те ще трябва да отворят приложението повторно, след като са прочели нещо друго преди това. Би трябвало да има свободен достъп до преглед на статиите, без да е необходимо приложение.
Има и други хубави приложения, които не фигурират в класацията: това са приложенията за новини на BBC, Guardian and Telegraph.


Приложение за информация на близки места



Тези приложения са много полезни за хора, които са постоянно на път, но върпеки голямата им практичност, те са с най-нисък ранк в класацията.

Какви са очакванията на потребителите от приложенията за  iPhone?

Какви са очакванията на потребителите?

Потребителите оценяват високо функции като вписване в карта на името на местоположението, работата или услугите, които те търсят. Също така те искат икони с пряк път, благодарение на които търсенето да става по-лесно и по-бързо, спестявайки им натискане на много бутони, подобно на GPS-а на  iPhone, чрез който става търсене на услуги в близост до текущото местоположение на потребителя. Детайлната информация и описание на бизнеса и локализацията са важни за  потребителите.


Къде е проблемът?


Бавното зареждане е проблем за „мистериозните купувачи“(те проследяват реална ситуация на продажба или консултация с цел оценяване на процеса по предварително подбрани критерии). Естеството на тези  приложения предполага, че те се използват, когато хората са навън, на път, така че трябва да се вземе под внимание, че при тях може да има  променлива скорост на връзката.Сред най-лошите марки са  тези, които използват приложенията  само като портал към сайтове за мобилни устройства, което противоречи на поставената цел на едно приложение. Приложението RAC Traffic е със слаба ползваемост, тъй като е затруднено търсенето на трафик актуализации от пощенски код или град, както и липсата на трафик сигнали.


Приложения за мобилна търговия

Какви са очакванията на потребителите от приложенията за  iPhone?

Какво харесват потребителите?


Попринцип потребителите очакват приложенията да са със същите функционалности, които има и в конкретния сайт за онлайн търговия като складова наличност, характеристика на продуктите и възможност за покупка. Мобилната ползваемост е от голямо значение и поради тази причина приложения с лесна навигация и добро филтриране на функционалности се ценят високо от потребителите. Не е учудващ и фактът, че проложението Amazon оглавява първото място на горепосочената класация на топ приложенията за мобилна търговия, тъй като то отговаря на посочените изисквания, наложени от мненията на потребителите. Продуктовите страници са подробни и детайлни, повечето от елементите съдържат много коментари и  процесът на заплащане е лесен. Ако вече имате акаун и си поръчате нещо, ще се убедите, че и доставката е бърза. Повечето от хората, потребители на приложението, споделят, че им допада опцията за  сканиране на баркодове.


Какви са недостатъците на приложението?


Приложението на  Sainsbury е с най-нисък ранк, тъй като потребителите нямат възможност за покупка, а само могат да разглеждат продуктовия каталог и актуалните оферти. Проучването сочи, че повечето от потребителите, които свалят определено приложение, симпатизират на определената търговска марка, което не винаги води до крайна продажба. Друг недостатък на подобен тип приложение би била липсата на галерия на продуктите, католог и подробна информация, каквото е например приложението на Interflora.


Приложение за резервиране на хотели

Какви са очакванията на потребителите от приложенията за  iPhone?

Какво харесват потребителите?

Booking.com заема челна позизия заради атрактивния дизайн на приложението, добрата му ползваемост и способността да се направи директна резервация. Потребителите  искат да разполагат с подробна информация за хотелите, в които възнамеряват да се настанят, включваща хубав снимков материал, изложени мнения на минали посетители.Тези характеристики помагат на хората да вземат най-правилтите за себе си решения.


Какви са недостатъците на приложението?

 
Недостатъците на приложението са, че съдържа кратка и лаконична информация за местните забележителности и места, които могат да се посетят, а потребителите се интересуват от подробностите. Липсата на възможност за регистрация през приложението също създава неудобство и е причина то да е на последна позиция в класацията.





Публикувано на 03.05.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация