Безплатна регистрация

Публикации

Плътността на ключовите думи – един от най-важните аспекти в SEO - първа част

Плътността на ключовите думи е един от най-важните аспекти, които трябва да се знаят от всеки, който желае да постигне положителни резултати при оптимизацията на сайтовете за търсачките (SEO). Към момента именно от плътността на ключовите думи зависи в най-голяма степен ранжирането на сайтовете в търсачките.

 

Представете си, че продавате керамични кукли от своя търговски сайт. Да допуснем, че даден потребител в момента набира в търсачката словосъчетанието „керамични кукли“. Как смятате, на кое място в резултатите от търсенето ще се появи Вашият сайт при това търсене? Дали той  ще бъде в ТОП-10?

Ако сайтът Ви с нищо не се различава от множеството подобни сайтове, тогава не можете да разчитате да попаднете в първите няколко страници от резултатите. Представете си купувач, който търси именно това, което Вие предлагате, но не може да намери Вашия сайт, тъй като е твърде далеч от първите страници с резултати. Нима смятате, че купувачът заради Вашия сайт ще разгледа всичките 1000 резултати, които се подрежат преди Вас.

В нашия случай цел на оптимизацията за търсачките (SEO) е използването на методи, които са способни да повишат рейтинга на сайта в резултатите от търсене с ключовата фраза „керамични кукли“.

Резултатите от многобройни изследвания потвърждават факта, че ако потенциалният посетител/купувач не открие Вашия сайт сред първите 20 резултата, той или ще се задоволи с някой от първите резултати, или ще направи търсене по нови ключови думи.

Преди време се появиха уеб страници, чийто футър бе наводнен с ключови думи. По-рано това бе много популярно и - което е най-важното – работеше безотказно. Причината за поголовното използване на този „черен“ метод за оптимизация бе фактът, че търсачките нареждаха подобните сайтове на първите места в резултатите по ключовите думи, които са в изобилие във футъра на страницата.

С времето търсачките забелязаха тази измама и значително подобриха своите алгоритми. Сега към сайтовете, които прилагат подобни методи, се налагат много сериозни санкции. Търсачките използват в работата си специални алгоритми, които позволяват да се изчисли плътността на ключовите думи и според тези резултати да извършват ранжирането на сайтовете при различите търсения.

Вероятно сте забелязали, че на страниците с резултатите от търсене с удебелен шрифт са отделени набраните от нас при търсенето ключови думи. Благодарение на това, ние можем да избираме от огромното множество най-подходящите за нашите нужди сайтове.

Писането на тематично тясноспециализирани статии, оптимизирани за определени ключови думи или фрази, е най-доброто решение в настоящата ситуация. Нека се върнем на примера с керамичните кукли. Тук ние трябва да напишем статии, които да са оптимизирани за ключовата фраза „керамични кукли“. По този начин, когато сърфиращият в уеб набере в търсачката това словосъчетание, нашият сайт ще се появи доста по-високо в резултатите на търсачката.

Вижте: Плътността на ключовите думи – един от най-важните аспекти в SEO - втора част





Публикувано на 19.05.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация