Безплатна регистрация

Публикации

Плътността на ключовите думи – един от най-важните аспекти в SEO - втора част

Плътността на ключовите думи е един от най-важните аспекти, които трябва да се знаят от всеки, който желае да постигне положителни резултати при оптимизацията на сайтовете за търсачките (SEO). Към момента именно от плътността на ключовите думи зависи в най-голяма степен ранжирането на сайтовете в търсачките.

 

Вижте: Плътността на ключовите думи – един от най-важните аспекти в SEO - първа част

Разполагайки на своя сайт статии, които са оптимизирани за най-често търсените от Вашите потенциални посетители ключови думи, Вие подобрявате позициите на своя сайт в резултатите на търсачките при търсене именно по тези ключови думи или фрази. Във връзка с качественото подобрение на алгоритмите на търсачките Вие няма да можете да попаднете на челни места просто чрез честото повторение на ключовите думи или фрази. А напротив, за подобни действия може да последва сурово наказание.

За да се избегнат негативните последствия, трябва да се спазва препоръчваната от търсачките плътност на ключовите думи. Трябва да се запомни, че за всяка търсачка този параметър е различен и можете да го проверите на сайтовете на всяка една от тях.

Да предположим, че желаете да напишете статия с обем от около 500 думи, която да е оптимизирана за ключовата фраза „керамични кукли“. Какъв процент повторяемост (плътност) на ключовите думи или фрази в статия с такива размери ще е идеален? Може би 4% (20 повторения), 7% или дори 12%? Трябва да сте извънредно внимателни, тъй като ако завишите процента, търсачките могат да наложат много сериозни наказания по отношение на Вашия сайт, а ако процентът е много нисък, той ще е недостатъчен за попадане в челните резултати.

Истинските отговори на тези въпроси се знаят само от разработчиците на алгоритмите на търсачките, които от своя страна постоянно се променят. Но повечето уеб мастъри в работата си се придържат към плътност на ключовите думи в диапазона от 4% до 15%.

Някои уеб мастъри погрешно смятат, че като включат ключовата дума или фраза в заглавието на страницата и в началото на всеки абзац, това ще им даде зашеметяващ резултат. Други също така погрешно са на мнението, че употребявайки 18 пъти фразата „керамични кукли“ и 2 пъти „керамична кукла“ в статия от 500 думи, получавайки 4-процентна плътност на ключовите думи, те ще постигнат потресаващ ефект.

Ако за популяризирането на своя сайт не използвате статии, които са оптимизирани за тематични и тясноспециализирани ключови думи и фрази, тогава Вие губите един от мощните инструменти на интернет-маркетинга. А без него за Вас ще бъде изключително трудно да заемете високи позиции в резултатите при търсене на търсачките.

В никакъв случай не забравяйте за допустимата при всяка търсачка плътност на ключовите думи и запомнете – маркетингът с публикуване на статии е един от най-ефективните методи за популяризиране на сайтове. Ако целта Ви е да превърнете целевите посетители на Вашия сайт в свои потенциални купувачи или дори в постоянни клиенти, използвайте в качеството на маркетингов метод публикуването на статии.





Публикувано на 19.05.2011
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация