Безплатна регистрация

Публикации

Избор на домейн - първа част

Правилният избор на домейн ще улесни много потребителите да откриват с лекота сайта ви. Ако пък изберете неподходящ домейн, можете да объркате посетителите на сайта и да загубите трафик, което веднага ще се отрази и на потенциала за печелене от онлайн бизнеса ви.

 

Ще се опитаме да дадем някои насоки, които да ви улеснят при избора на домейн.

  1. Разширения.

Има разнообразни разширения – com, net, info, org, biz, eu, како и много други, свързани с отделните държави. По принцип повечето потребители изписват по подразбиране домейните с разширение .com. Така че, ако домейнът с разширение .com e свободен, си заслужава да вземете точно него. Ако е зает, отиваме към .net. Домейните с разширение .org са по-скоро за организации с нестопанска цел, така че може да се запазят в краен случай. Следващите като възможност разширения са: .biz и .info, но те са по-малко предпочитани.

            Ако искате да се изявите на регионално ниво и да покажете, например, че действате на европейския пазар, запазете домейн с разширение .eu. Ако искате да покажете, че сайтът ви е насочен към българските потребители, тогава ви препоръчваме домейн с разширение .bg, колкото и да е усложнена процедурата по запазването му и цената неоправдано висока спрямо разширението .com например. Но уеб е глобална мрежа и ако искате бизнесът ви да излезе извън рамките на България, най-добрият избор е домейн с разширение .com.

 





Публикувано на 29.01.2016
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация