Безплатна регистрация

Електронните книги за Kindle надскачат по продажби обикновените с 43% в Amazon.com

Подвързаните с кожа книги и тежките махагонови полици са заплашени от изчезване, както и 70-годишният плейбой, който ги използва, за да впечатлява жените.

 

Днес Amazon.com обяви, че продажбите на книги за продукта им Kindle доста надскачат продажбите на напечатаните книги. Онлайн търговците от сайта казват, че за всеки 143 Kindle-книги продават 100 напечатани през последните три месеца. През последните четири седмици бройката на е-книгите е скочила на 180 за всеки 100 обикновени книги.

„Въпреки, че продажбата на напечатани книги продължава да расте, форматът им за Kindle ги задминава по продажби“, казва собственикът на Amazon Джеф Безос. „Удивително е, като вземете под внимание, че продаваме напечатани книги от 15 години, а Kindle-книгите са в продажба от 33 месеца.“

Тези цифри идват точно навреме за Amazon, чийто продукт Kindle среща сериозна конкуренция в лицето на iPad и други устройства за електронни книги, които заплашват да сложат край на господството му на пазара. Миналата седмица анализатори от Credit Suisse установиха, че дялът на Amazon в продажбата на е-книги ще падне от 90% на 35% през следващите 5 години.

Засега, обаче, Kindle успешно наваксва сред конкурентите си. Продажбите на е-книги надхвърлят 207% според доклад на Асоциацията на Американските Издатели, но Amazon твърдят, че продажбите на е-книги за Kindle са се утроили през първата половина на 2010г.

Успехът на продажбите на книги за Kindle в Amazon е подкрепен и от скорошното понижаване на цената на продукта от 259$ на 189$, което според Безос е помогнало  продажбите на устройството да се увеличат. Обширната библиотека и впечатлението, че сте изключително начетен се продават отделно.





Публикувано на 24.08.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация