Безплатна регистрация

Анализатори: Случаят "АнтенаГейт" е закрит

Стив Джобс с презентация миналия петък приключи "АнтенаГейт" и въпреки, че медиите все още раздухват въпроса, анализаторите са убедени, че всичко вече е свършило.

 

Обяснението на Джобс пред пресата предизвика различни мнения и докато Consumer Reports все още сглобява пъзела около тяхното разследване на казуса „не се препоръчва за купуване“, други медийни играчи, като Dilbert със създател Скот Адамс, бяха спечелени от умението на Джобс да обяснява с умни, премерени и научни термини какво точно се случва.

Продажбите на iPhone изглежда са били доста високи по време на аферата, затова клиентите не са се нуждаели от много убеждаване. Проблемът е по-скоро преувеличен от медиите и Джобс потвърди този ефект няколко пъти по време на срещата с пресата. Отделно от потребителите, другите хора, които Apple трябва да убеди, са финансовите играчи на световните пазари. Тези личности, от които зависи отчасти финансовото здраве на Apple, са доста изнервени от потенциалните загуби, които iPhone може да понесе.

Но това е в миналото. Както се забеляза в Seeking Alpha, много анализатори възстановиха доверието си в технологичния гигант и харизматичния му директор след петъчното събитие и отново призовават потребителите да купуват продукта. Добре познатият Apple анализатор Джийн Мънстър от инвестиционната банка Piper Jaffray отбелязва:„вярвахме, че компанията ще докаже по адекватен начин, че проблемът с антената е технически и решението с калъфчетата е оптималното решение на минимална цена за Apple.“ Останалите анализатори мислят по същия начин и смятат, че акциите на Apple, които имаха лек спад заради „АнтенаГейт“ определено си заслужават и скоро ще се възстановят и ще продължат да се покачват. Телефонът предстои да се пусне в много държави, което е важен индикатор за това, че проблемът е приключен.





Публикувано на 24.08.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация