Безплатна регистрация

Microsoft представи бета-версията на Internet Explorer 9

Корпорацията Microsoft представи пред широката публика първата бета-версия на своя нов браузър Internet Explorer 9.

 

Новият Explorer е претърпял значителни промени както вътрешно, така и външно. В програмата е реализиран напълно нов интерфейс, добавена е поддръжка на всички разпространени уеб-стандарти, а също така е повишена производителността. Разработчиците са положили огромни усилия, за да подобрят отдавна разклатената репутация на програмата, и представят не нова версия на своя стар продукт, а почти напълно нов браузър, в който трябва да са поправени всички проблеми от миналото.

Един от основните приоритети при разработката на Internet Explorer 9 е поддръжката на новите уеб-стандарти. По-рано Internet Explorer 8 бе силно критикуван заради липсата на поддръжка на новите технологии, които вече са били достъпни при останалите браузъри. Сега Microsoft е включил поддръжка на практически всички необходими технологии, включително HTML5, CSS3, DOM, SVG. Тази бета-версия набира 92 от възможни 100 пункта в популярния тест за поддръжка на уеб-технологии Acid3, което е доста приличен резултат и поставя Internet Explorer 9 наред с останалите популярни браузъри (осмата версия набира едва 20 пункта от този тест).

В Internet Explorer 9 в значителна степен е повишена производителността. Това се дължи главно на факта, че рендерингът на цялото съдържание (текст, графика, SVG, HTML5-видео и аудио, а също така HTML5 Canvas) се извършва благодарение на хардуерно ускорение със средствата на видеокартата и различните подсистеми на DirectX, което осигурява значителен ръст в скоростта на изобразяване на уеб страниците. Също така са подобрени механизмите за обработка на различните видове съдържание, включен е нов енджин за JavaScript и е подобрена системата на кеширане...





Публикувано на 17.09.2010
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация