Безплатна регистрация

Публикации

4 ключови фактора при писане на теми на писма за мобилни устройства

На базата на маркетинговите писма, които получаваме всеки ден, спокойно можем да кажем, че малко фирми оптимизират своите съобщения за мобилни устройства.

 

Данни за 2014 г. от Email Marketing Industry Census, маркетингово проучване на Econsultancy, показват, че едва по-малко от половината фирми (47%) оптимизират електронните писма за мобилни устройства, една трета (34%) работят по въпроса, а 19% изобщо не планират такова нещо.

Много от общите правила за електронни съобщения важат и при мобилните устройства, но в настоящия материал ще ви представим няколко съвета и примери, които допълнително да ви улеснят.


1. Обърнете внимание, че името на подателя е с приоритет

При много доставчици на уеб базирана пощa (Gmail, Outlook, Apple Mail и др.) името на подателя е с приоритет пред темата на писмото.

Това показва колко е важно да изберете име, което звучи познато на потребителя и няма да го остави в недоумение от кого е писмото.

Ако дадете на потребителите повод да изтрият маркетингово писмо, те непременно ще го направят.

Ето няколко конкретни примера. На скрийншота вляво всички имена на податели се виждат ясно, докато при някои от писмата на скрийншота вдясно вместо името на подателя излиза имейл адресът.               

 

    

По този начин се губи усещането за подреденост и тези писма изглеждат като спам на фона на останалите.


2. Придържайте се към кратки теми

В Outlook има ограничение от около 42 символа за тема на електронни писма за мобилни устройства, докато в Gmail ограничението е около 74 символа.

Но въпреки че Google дава на подателите по-голяма свобода, е препоръчително да използвате кратки теми, така че те да са оптимизирани за всички доставчици на поща.

По този начин ще следвате добрите практики – според проучвания темите на писмата са най-ефективни, когато са под 50 символа.

Всъщност едно проучване на Mailer Mailer, публикувано през 2012 г., показва, че най-отваряни са писма с теми между 4 и 15 символа.  

Естествено специалистите по маркетинг трябва да тестват съобщенията, за да видят какво дава резултат за техния бизнес. Освен това вместо винаги да се използва една и съща тактика, е най-добре да се залага на разнообразие при темите на писмата.

Ако искате потребителите на мобилни устройства да получат писмото ви, най-добре е да използвате под 45 символа.

На тези примери с приложението за Outlook се вижда, че като цяло фешън брандовете се справят добре с писането на кратки теми на писма, въпреки че Rue La La могат да поработят още в тази насока.

 

    

                    
3. Придържайте се към опростеност

Изискват се сериозни умения, за да пише човек сбито, но в повечето случаи опростените теми са най-ефективни.

Ето няколко примера на английски от ASOS, Currys, H&M и др.:

•    25% off your holiday checklist
•    Top 5: New Arrivals
•    Amazing Bank Holiday offers
•    Up to 50% off online
•    Exclusively for you...
•    Brand spanking new stuff!
•    Time to party? We’ve got the look

Всяка от темите е кратка и целенасочена и поражда любопитство у читателя.


4. Създайте чувство за неотложност

Добре известен факт е, че мобилните потребители се концентрират за по-кратко време. Според проучване хората често използват смартфона си само за да отсеят електронните писма, и чак по-късно преглеждат важните на настолния си компютър.

Ето защо, ако искате наистина да накарате някого да прочете писмото от вас, е добре да създадете чувство за неотложност.

Тук отново трябва да се отбележи, че тази тактика няма да дава резултат, ако я използвате непрекъснато. В случай обаче, че я прилагате от време на време, ще ви помогне да накарате потребителите да предприемат действие.

В примера "EXCLUSIVELY ONLINE NOW!" House of Fraser малко са прекалили с главните букви, но тази тема определено грабва вниманието.          

 

       

Темите, използвани от Macy’s, ASOS и H&M, също са отлични примери за това как най-важната информация е поставена в началото. Те задават краен срок и по този начин създават чувство за неотложност:

•    Ends Tomorrow
•    48hrs only
•    Last day.





Публикувано на 18.06.2014
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация