Безплатна регистрация

Публикации

3 отчета в AdWords, които ще ви помогнат по-бързо да вземате решения за PPC

Понякога е трудно да се ориентираме в безкрайния поток от информация в AdWords. Данните са прекалено много и често е необходимо да се правят допълнителни сортирания и настройки, за да се извлече необходимата информация.

 

Ето защо е добре да знаете на какво да обръщате внимание:
    
- Какво дава резултат и какво – не?
- За какво харчите парите си?
- Къде има възможност за още по-добри резултати?

Ето няколко простички отчета в AdWords, които ще ви помогнат да прегледате цялата информация и бързо да вземете някои решения.


1. Горе спрямо друго

Къде да го откриете
Ще го откриете в разделите за кампания, рекламни групи, ключови думи и реклами в падащото меню на "Сегмент".

 



Какво показва
Отчетът показва какво е представянето ви спрямо горните позиции (обикновено от първа до трета) или спрямо други позиции (обикновено отстрани или под резултатите при търсене).

 



Как ще ви помогне
Понякога горните позиции не са възможно най-подходящите. Те могат да излязат скъпо и, ако разполагате с ограничен бюджет, в действителност да ограничат броя на отчетените реализации. Този бърз отчет показва кои позиции са най-подходящи за вас. След като проверите цената на придобиване (CPA) и процента на реализации за позициите, ще може да прецените в коя част на страницата искате да излизате. На показаната по-горе снимка например CPA е значително по-ниска, а процентът на конверсиите значително по-висок за другите позиции, отколкото за горните. Чрез регулиране на оферирането човек може да избере т.нар. други позиции, защото там вложените средства ще бъдат похарчени по по-пълноценен начин.


2. Обекти с най-голямо движение

Къде да го откриете
Ще откриете отчета за обектите с най-голямо движение в раздел "Величини", в падащото меню на "Преглед".

 



Какво показва
Този отчет в AdWords показва промени в представянето и къде са възникнали те. Той сравнява текущия времеви период (можете да изберете 7 дни, 14 дни или 28 дни) с предишния. Тук има 4 категории – Цена, Кликвания, Конверсии и Конвертирани кликвания, и за всяка от тях можете да видите увеличенията и спадовете в представянето.

 



След това имате възможност да изберете една от категориите, за да се види на ниво кампания, рекламна група, мрежа или устройство откъде идват тези увеличения и/или спадове. Освен това ще получите по-подробна информация за промените в импресиите, CTR, позицията и CPC.

 



Как ще ви помогне
Може да се окаже трудно да видите къде в акаунта са се появили промените в представянето, независимо дали са положителни или отрицателни. Този отчет дава нужната информация, без да са необходими много отделни отчети и таблици. След това можете да фокусирате времето и усилията си върху оптимизация в области, където са загубени реализации или кликвания или където разходите драстично са се повишили.


3. Мрежа за търсене (с Партньори в мрежата за търсене)

Къде да го откриете
Ще го откриете в разделите за кампанията, рекламните групи, ключовите думи и рекламите в падащото меню на "Сегмент".

 


Какво показва
Лесно ще видите представянето на базата на мрежата, в която се показват рекламите, включително "Партньори в мрежата за търсене".

 




Как ще ви помогне
И докато търсенето и показването трябва да са в отделни кампании, не съществува възможност за отделни кампании за "Партньори в мрежата за търсене". За повечето акаунти партньорите в мрежата действат по подобен начин на нормалното търсене в Google, въпреки че по принцип имат много по-нисък CTR. Добре е обаче да държите под око "Партньори в мрежата за търсене" за всяка кампания, за да сте сигурни, че CPA е в съответствие с целите ви. Ако резултатите не са задоволителни и харчите много, без да отчитате добра възвръщаемост на инвестициите, влезте в настройките и изключете тази опция. За съжаление не можете да изключите отделни партньори или да правите някакви настройки по оферирането, така че, ако решите да изключите опцията, трябва да го направите за всички.





Публикувано на 04.12.2014
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация