Безплатна регистрация

Публикации

Как да се възползваме от обратната връзка от посетителите, за да подобрим работата на нашия уебсайт?

Повечето притежатели на сайтове осъзнават че имат нужда от преработка на уебсайта си, едва когато клиентите им се свържат с тях за конкретен проблем. По този начин те остават инициативата в посетителите на сайта. Не винаги въпросите, които се задават описват точно възникналия проблем. Много често потенциалните клиенти въобще не задават въпрос, а просто напускат сайта и извършават покупката от друго място. Те често споделят и негативния си опит с техни познати и приятели.
Публикувано на 09.11.2011 към цялата статия

Основни въпроси, но които тестването за ползваемост на сайт може да отговори.

За да разберем какво е поведението на посетителите в нашия сайт, трябва да се направи тест за ползваемост. По този начин можем да получим представа, какви точно действия извършват потребителите и защо ги правят. Това е най-бързият начин да определим доколко е ефективен сайта ни и дали постигаме целите си чрез него. Ако тестът се планира добре, може да отговори на въпроси свързани с поведението на посетителите, тяхното възприемане на навигацията на сайта, бизнес процесите, възприемане на марката. Може да се отговори и на конкретни въпроси, как точно посетителят изпълнява дадена задача в сайта – например от определено място да стигне до друго място в сайта и какво евентуално му пречи да изпълни задачата.
Публикувано на 14.09.2011 към цялата статия

Основни въпроси при определянето на ползваемостта на един сайт.

Ползваемостта на един сайт е свързана с лесното ориентиране на потребителите в неговите страници, бързото изпълняване на конкретни задачи, които са си поставили и в крайна сметка целта е да напуснат сайта доволни, за да се върнат после пак на него или да го препоръчат на свои приятели. До голяма степен с конкретната навигация и дизайн на един сайт, ние можем да определим и насоката в която ще тръгнат действията на неговите посетители. По този начин ще получим най-оптималните за нас резултати.
Публикувано на 27.07.2011 към цялата статия

Въведение в създаването на лесни за ползване сайтове

Ползваемостта (достъпността) в уеб дизайна има за цел създаването на сайтове, които са лесни за ползване от всички потребители, независимо от физическото им състояние или начина, по който те ползват интернет.
Публикувано на 21.07.2010 към цялата статия

Използване на клавишни комбинации в интернет сайтовете

Някои уеб разработчици все още изпитват ужас, когато някой им предложи да добавят клавишни комбинации в сайтовете. Не се плашете. Тази статия е доста кратка и за това си има причина. Ако желаете да използва клавишни комбинации за навигация в сайтовете си, ще се удивите, колко лесно е това и ще се чудите защо досега никога не сте го правили.
Публикувано на 18.01.2011 към цялата статия
Тествайте системата напълно безплатно за 15 дни! Безплатна регистрация